Maija Maura M. Tuomaala

Minä olin (arkistoitu sivu/ eduskuntavaalit 2007)

Maija Maura Mikaela Tuomaala

maija-032.jpg

Asun Tampereella, teen filosofian väitöskirjaa “Teko”, kun joudan osa-aikatyöltäni toiminnanjohtajana ja jatkuvalta täydentävien keikkojen ja seuraavan työpaikan haulta. Olen kokenut avioliiton ja avioeron jälkeisen yhteis- ja lähihuoltajuuden. Nykyisin olen itsellinen sinkku ja jyväskyläläisen Antti-Juhani Kaijanahon äiti.

Nimeni: Maija-nimen sain tullakseni kaunottareksi, kuten sukunimikaimani vuoden 1953 miss Suomi, mutta tämä ei ihan onnistunut. Avioeron jälkeen luovuin aviosukunimestäni ja otin takaisin alkuperäisen sukunimeni parin uuden etunimen kera.

Juuret köyhyydessä, tähtäin tasa-arvossa, luottamus koulutuksessa

Olen syntynyt vuonna 1952 syntymäkotini ainoan huoneen takana ikkunattomassa peräkamarissa. Olisin toki syntynyt saunassa, jos se ei olisi palanut pari viikkoa ennen syntymääni. Muutimme viitostien varren tupaan itäiseen Hämeeseen vuonna 1955.

Kävin kouluni ylioppilaaksi asti yhteiskunnan tuella. Opiskelin Rakennuspiirtäjäksi ja Kasvatustieteiden maisteriksi opintolainan turvin. Yhteiskuntatieteiden maisteriksi valmistuin äitiyden ja perhe-elämän ohella, pätkätöiden iltapuhteella.

Työskentelin koulu- ja yliopistolomilla maatiloilla, kioskissa, kutomossa, limonaditehtaassa, matkailuravintolassa ja erilaisissa kahviloissa, harrastajateattereissa, arkkitehtitoimistossa, mielisairaalassa, mielenterveystoimistossa ja lastenpsykiatrisessa hoitolaitoksessa sekä erilaisissa ja eriasteisissa kouluissa ja muissa koulutuspaikoissa peruskoulun ala-asteelta ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Maisterina olen työskennellyt 1980-1990 -luvuilla Jyväskylän yliopistossa, pääasiassa Koulutuksen tutkimuslaitoksessa, jossa tutkin ketjutettuna pätkätyönä nuorison maailmankuvaa, koululaisten kirjoittamistehtäviä, peruskoulun ja lukion äidinkielen opetusta, ylioppilasaineiden arviointia ja kehitysvammaisten aikuisten erityisopetusta. Erityispedagogiikan laitoksella suunnittelin valtakunnallisen tohtoriohjelman.

Sittemmin 1996-2002 työskentelin pätkittäin filosofian tutkijana Tampereen yliopiston matematiikan, tilastotieteen ja filosofian laitoksella.

Johdin Tampereen yliopistossa 1999-2002 hanketta, jossa tein yhteistyössä sosiaali- ja työvoimatoimistojen yhteisasiakkaiden ja heidän asiantuntijaneuvojiensa sekä Pirkanmaan TE-keskuksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön ynnä muiden kanssa muun muassa Euroopan Sosiaalirahaston rahoituksella.

Tällä hetkellä olen osa-aikatöissä yhdistyksessä, joka saa palkkaukseeni tukea Kelalta.

Minä itse tässä nyt

Olen Tampereen vihreiden toiminnanjohtaja (oa/ma).

Valmistelen työn ja poliittisten harrastusten lomassa vapaa-aikanani vuonna 2003 aloittamaani tekoon pureutuvaa filosofian väitöskirjaa.

Otan vastaan työtarjouksia ja etsin osa-aikatöitä työn oheen ja kesästä lähtien uutta työpaikkaa – toivottavasti tällä kertaa löytyy kokopäivätyötä, jota riittää toistaiseksi tai vakituisesti.

Maija Maura M. Tuomaala on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in