Maija Maura M. Tuomaala

Teemani – eduskuntavaalit 2007

Vihreiden arvojen mukaisesti vastustan ilmastonmuutosta ja sitä ruokkivaa jatkuvan taloudellisen kasvun kärkkymistä. Keskeiset teemani ovat köyhyys, tasa-arvo ja koulutus, joiden suhteen on ryhdyttävä TOIVEISTA TEKOIHIN!:

  • Köyhyydestä hyvinvointiin!
  • Täyteen tasa-arvoon!
  • Koulutukseen keinot?

Katso vuoden 2007 eduskuntavaalikampanjaan tehty vaalivideoni (lyhentämätön / laajennettu).*

Lue lisää alla olevan synnyinkotini valokuvan** jälkeen.

ansala2001.JPG

Kuvassa on syntymäkotini vuoden 2001 kuosissa eli serkun kesämökin pihavarastona. Mökissä oli aikanaan pieni tupakeittiö ja sen takana ikkunaton synnyinkamarini. Olisin toki syntynyt saunassa, mutta se paloi juuri ennen syntymääni.**

TOIVEISTA TEKOIHIN!

Köyhyydestä on vaikea nousta kohtuulliseen toimeentuloon, ellei nousuun saa tukea muilta ihmisiltä ja yhteiskunnalta. Toistuvan niukan hyväntekeväisyyden ja sosiaalituen sijasta köyhien auttamisen pitäisi olla sellaista, joka auttaa ihmistä nousemaan pois köyhyydestä, eikä vain ylläpidä elämää köyhyyden keskellä.

Köyhyydestä hyvinvointiin: Köyhien vanhempien lapset ovat köyhiä. Omaan pienyritykseen työllistyneet ovat köyhiä. Monet opiskelijat, vanhukset ja muut ovat köyhiä. Perustulo toisi hyvinvoinnin ja palauttaisi ihmisen arvokkuuden – myös keskituloisille.

Tasa-arvo on vaikea saavuttaa, jos ihmiset kokevat alemmuutta tai ylemmyyttä toisiaan kohtaan ominaisuuksiensa, taitojensa, yhteiskunnallisen asemansa tai olosuhteittensa vuoksi.

Täyteen tasa-arvoon: Tasa-arvo toteutuu, kun ihmiset voivat olla sellaisia kuin ovat inhimillisesti arvokkaasti. Lapsilla ja muilla hoivaa ja hoitoa tarvitsevilla on oikeus olla laisiaan. Inhimililnen arvokkuus toteutuu, kun hoiva ja hoito toteutuvat. Eriliasten ihmisten tasa-arvo on neuvoteltava ja sovittava kuntoon.

Koulutus voi antaa välineitä köyhyydestä nousemiseen, jos oppimaansa voi aikanaan käyttää myös toimeentulon hankkimiseen. Koulutus voi parhaimmillaan edistää tasa-arvoisen suhtautumisen omaksumista ja tasa-arvon toteutumista.

Koulutukseen keinot: Elämänikäisen koulutuksen pitäisi osua ihmisten, yhteiskunnan, kulttuurin ja luonnon tarpeisiin. Lepoa tarpeeksi ja yhteisöllisyyttä, tietoa, taitoa ja tunteita koulutukseen sekä rahoitusta tarpeeksi.

*******

*Videot on kuvannut vuoden 2007 kampanjapäällikköni Jenni Mannila 25.1.2007 “Köyhyydestä hyvinvointiin” luento- ja keskusteluiltani yhteydessä.

**Syntymäkotini on kuvannut serkkuni Aila Otranen kesällä 2001.

Maija Maura M. Tuomaala on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in